IniciArticlesL’ESFORÇ PER FER REALITAT UN SOMNI

“Que mai no us falti un somni pel qual lluitar, un projecte per realitzar, una cosa per aprendre, un lloc on anar i algú per estimar”; son, al meu entendre, paraules engrescadores que corren per les xarxes socials aquests dies i que defineixen molt bé l’estrella que ens ha de guiar pels camins, segurament difícils i complicats, del nou any 2012.

És cert que la realitat de l’any que acaba de començar no ens dona en general bones perspectives ni motius de gran optimisme; però, qui ens pot negar un somni?. Un petit o gran projecte per lluitar; un lloc per aprendre i al mateix temps estimar.

Per fer realitat un somni és imprescindible il•lusió, perseverança i esforç. En aquest sentit vull recordar la cançó de Joan Manuel Serrat i les seves paraules plenes de força “Per construir un bell somni”:

“Per construir un bell somni, el primer que cal és estar despert, mà ferma per dur les brides i fer-se un projecte a mida comptant que tot s’aconsegueix.

Materials de primera. Amples i profunds els seus fonaments, a prova de malentesos, compromisos, interessos i accidents. Orientat al sud i protegit dels vents.

Res no cura les ferides com un bell somni. Qui és que no arrisca la vida per un bell somni?. Què seria de nosaltres sense un bell somni?. Que en feríem, del dia i de la nit?.

Per construir un bell somni cal posar-s’hi a plena dedicació i estar pendent, a tot hora, de si riu, si dorm, si plora com si es tractés d’un nadó.

I pel bé de l’empresa és imprescindible estar assabentat que a la fi de la proesa serà una sorpresa el seu resultat. Hi ha un bon tros entre els somnis i la realitat.

Per construir un bell somni cal a més a més ser prou eixerit –quant es gira la fortuna- per sortir d’entre les runes i fer-ne un altre tot seguit”.

No em direu que no son boniques les paraules d’en Serrat; recomano posar-hi musica, entra al YouTube per exemple. És una delícia escoltar-lo i a la vegada és un autèntic missatge d’esperança.

Els somnis, grans o petits, son un bon motor per tirar endavant; autèntics generadors d’il•lusions que ens ajudaran a veure i afrontar el nou any de forma molt més positiva i engrescadora. Fes l’esforç d’estar ven despert i lluita pels teus ideals malgrat tots els entrebancs del nostra temps. Fer realitat un somni és un gran premi. Espavila’t.

Els comentaris estan tancats.