IniciArticlesOBJECTIU ACONSEGUIT

La finalitat de la Fundació Espavila consisteix de forma general en donar a conèixer, fomentar i potenciar els valors de la cultura de l’esforç, trobar eines de motivació i fer entendre que l’esforç és necessari per aconseguir qualsevol fita; i, en un terreny més particular, ajudar a persones amb capacitat adient però amb recursos econòmics limitats per tal de fer possible els seus objectius. Dons be; la primera persona que la nostra Fundació ha ajudat, en aquest cas a aconseguir una titulació universitària, ja és DIPLOMADA EN INFERMERIA. Aquest fet ens omple de satisfacció i ens motiva per seguir endavant.

La setmana passada la nova Infermera va rebre el títol en un acte celebrat a les ESCOLES UNIVERSITÀRIES GIMBERNAT, inscrites a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Sant Cugat del Vallès. Nosaltres vàrem estar presents en aquest acte juntament amb el seu company i la seva família ALDEES INFANTILS SOS, ja que aquesta noia des de molt petita ha estat acollida per aquesta organització juntament amb la seva germana. Aprofito per dir que Aldees Infantils Sos està fent una tasca molt important en benefici de la infància i la joventut. Aquesta organització disposa d’un gran centre d’acollida a Sant Feliu de Codines per a nens i nenes i de molts pisos tutelats a Barcelona per nois i noies. Os convido a conèixer aquesta organització, realment val la pena.

Ara fa tres anys la jove infermera ens va manifestar el seu desig d’estudiar la Diplomatura universitària d’Infermeria, per l’accés de la qual s’havia preparat convenientment. Va ser admesa a l’Escola universitària Gimbernat i va començar la carrera en el curs 2008-2009. Durant els tres any d’estudis hem tingut diverses trobades, he reviscut els meus anys d’estudiant i també he après alguna cosa de medicina. Ella ha compaginat estudis amb treball en diferents centres hospitalaris de Barcelona. Em consta que l’esforç i la tenacitat han estat molt presents.

Aquesta noia i tots aquells estudiants que de forma anònima i amb constància van aconseguint els seus objectius reconeixen el valor de l’esforç i el plaer del sacrifici que suposa realitzar un aprenentatge costós, similar a la plenitud i satisfacció que es pot sentir després d’escalar una muntanya. Gaudiu d’aquesta satisfacció. Os ho teniu ben guanyat.

Pot servir l’exemple d’aquests joves estudiants per donar una mica de llum a una societat que s’ens presenta cada vegada més infantilitzada i més banal, amb una baixíssima tolerància a la frustració, en la que ja no es reconeix el valor de l’esforç per aprendre, entenent moltes vegades aquest aprenentatge com un entreteniment fàcil i superficial.

Moltes felicitats a tots els estudiants que han aconseguit els seus objectius. Has de continuar aprenent. Espavila’t.

Els comentaris estan tancats.