IniciArticlesVOLANT PLEGATS

Actualment el sofriment per amor és una de les causes més freqüents en les consultes psicològiques. L’any 2000 el nombre de divorcis va ser de 37.743, augmentant en 2009 a 98.359. (Font: I.N.E). Em pregunto. Què esta passant?

Tota ruptura, ens submergeix en el més profund del nostre ser a través del sofriment, optant per ancorar-nos de llastos com el rancor o el descoratjament, ofegant-nos lentament en un mar de desesperació.

O reflotar alliberant-nos d’aquesta càrrega rescatant, la responsabilitat dels error comesos i la humilitat necessària per determinar els esforços oportuns per nedar cap a un horitzó de consciència.

Penso que tant homes com a dones els uneix el mateix anhel. El desig d’estimar i sentir-se estimats. Llavors. Per què ho compliquem?

Tal vegada l’home es perd en la recerca de la dona que ja no existeix, i al seu torn la dona, en l’home que encara no existeix.

Explica una llegenda dels indis sioux, que certa vegada, toro brau i núvol blau, van arribar presos de la mà a la tenda del vell savi de la tribu i li van demanar el següent. Nosaltres ens estimem i anem a casar-nos, però ens estimem tant que volem un consell que ens garanteixi estar per sempre junts, que ens asseguri estar, l’un al costat de l’altre, fins a la mort. Hi ha alguna cosa que puguem fer? El vell savi, emocionat en veure’ls tan joves, tan apassionats i tan ansiosos per una paraula, els va dir: Núvol blau has d’escalar la muntanya al nord només amb una xarxa, caçar el falcó més fort i portar-ho aquí, amb vida. Toro brau has d’escalar la muntanya del tro, allí trobessis a la més brava de les àguiles, solament amb una xarxa hauràs d’atrapar-la i portar-la, viva. Us espero en la propera lluna. Els joves es van abraçar amb tendresa i després van partir per complir amb la missió. La següent lluna van tornar amb els animals que li havien demanat el savi. I ara que hem de fer? Li van preguntar els joves

Amarreu les aus per les potes, una a l’altra, amb aquestes cintes de cuir, va dir el savi. Els joves van fer el que els va ser ordenat de seguida van veure que l’àguila i el falcó, van intentar volar, però ni tant sols van aconseguir donar petits salts pel terreny. Minuts després irritades per l’impossibilitat de volar, les aus van començar a ferir-se l’una a l’altra, picant-se fins a mal ferir-se, llavors el vell savi va dir.

Mai oblideu el que esteu veient i aquest és el meu consell, vosaltres sou com l’àguila i el falcó si estiguéssiu amarrats l’un a l’altre, encara que fora per amor, no només viuríeu arrossegant-vos sinó que també més tard o més d’hora començaríeu al ferir-vos l’un a l’altre. Si voleu que el vostre amor perduri, voleu plegats, però mai amarrats.

“En tota parella existeixen raons per la separació, la clau consisteix a trobar raons per continuar junts.”

Robert Anderson

Els comentaris estan tancats.