LA FUNDACIÓ ESPAVILA ESTÀ D’ENHORABONA

Escrit per Fundació Espavila - Publicat el 15 de Juny de 2012
Sí, la Fundació Espavila està d’enhorabona i la nostra alegria la volem compartir.
Sí, la Fundació Espavila està d’enhorabona i la nostra alegria la volem compartir.

Hi a moments que pensem que la cultura de l’esforç està en hores baixes. Moltes vegades creiem que l’estat del benestar ens ha absorbit de tal manera que no hi ha lloc per superar-se un mateix i aconseguir amb esforç les fites desitjades; però, de sobte hi ha fets que ens donen motius d’esperança. M’explicaré: La nostra Fundació va convocar la primera edició de les Beques EDUCAR FOMENTANT L’ESFORÇ per tal de reconèixer projectes innovadors que s’apliquin, ja sigui a dins l’escola, ja sigui fora, però sempre en un entorn de desenvolupament lúdic i educatiu, i que siguin capaços de trametre amb continuïtat en els infants i joves de 0 a l6 anys un compromís per una educació basada en la cultura de l’esforç; inculcant valors fonamentals com el treball, responsabilitat, sinceritat, optimisme, il•lusió, etc. La convocatòria per la presentació de projectes per tal d’optar a una de les quatre beques de tres mil euros cadascuna es va acabar el passat trenta d’abril; i, quina ha sigut la nostra agradable sorpresa?. Doncs que el numero de projectes presentats ha superat totes les previsions. En aquesta primera edició es contava rebre com a màxim uns vint-i-cinc o trenta projectes però en realitat se n’han presentat cinquanta-sis i això evidentment ens omple de satisfacció i ens encoratja per les properes convocatòries.

En la presentació de projectes s'han implicat escoles i universitats, fundacions, associacions culturals i esportives, esplais, Ajuntaments,... de tota Catalunya. Moltes gracies a tots per la vostra sensibilitat envers la cultura de l’esforç i els valors que representa. De veritat; MOLTÍSSIMES GRÀCIES.

Els projectes rebuts seran qualificats pels membres de Jurat, que tal com és sabut està format per persones rellevants del món de l’educació, la cultura i l’esport; i del seu criteri final en sortiran els quatre projectes guanyadors. El veredicte del Jurat es donarà a conèixer el proper 5 de juliol a les 19h al Palau Robert de Barcelona. Aquest acte ha de servir per rendir homenatge a totes les persones que creiem en la cultura de l’esforç i els valors que representa i el mateix temps engrescar a totes aquelles que per una raó o altre no en són receptives.

Recuperar una societat basada en la cultura de l’esforç és la nostra tasca; en aquest sentit vull recordar dues frases celebres: “Els que asseguren que és impossible no haurien d’interrompre els que ho estem intentant” de Thomas Edison, en referència a aquells que per sistema posen pals a les rodes per tal de no aconseguir-ho. La segona frase de Helen Adams Keller: “Mantingues el teu rostre a la llum i no veurà l’ombra”, per combatre el pessimisme i no perdre mai la il•lusió. Tots hi estem implicats; Espavila’t.

No és el coneixement, sinó l'acte d'aprenentatge, i no la possessió, sinó l'acte d'arribar allà, que concedeix el major gaudi.
Carl Friedrich Gauss