IniciNotíciesMOLTES GRÀCIES AL GRAN CENTRE GRANOLLERS PER PARLAR DE LLIBERTAT

Si, moltes gràcies per portar a la nostra ciutat un gran mestre i deixar-nos gaudir una estona de la seva magnifica oratòria, de la seves reflexions i de la seva manera de motivar-nos per tal de aprofundir en una cosa tan simple i a la vegada tal complicada com és l’ofici de viure. M’estic referint a la xerrada que el passat dijous va fer al Centre Cultural de Granollers; per cert, ple de gom a gom, el filòsof Francesc Torralba sobre la LLIBERTAT i el seu llibre “LA LLIBERTAT QUE NECESSITES”.

Tal com ens te acostumats en Torralba, la conferencia va ser de molt nivell, entrant plenament en el tema i a la vegada reflexionant en aquelles coses que, sense tenir-ne una consciència clara, fan que les nostres accions no siguin autènticament lliures. Els prejudicis, els fanatismes o la manera d’actuar de la majoria; poden ser uns exemples. És molt complicat anar contra corrent dels esquemes que la societat ens fixa. Som esclaus de les modes i de tot allò que els medis de comunicació ens transmeten de forma insistent.

Però, en que consisteix la Llibertat?. Per contestar aquesta pregunta va fer la següent reflexió: Imagineu-vos una gàbia amb la porta oberta i un ocell a dintre. L’ocell té la llibertat de sortir de la gàbia i viure les dificultats i plaers que el mon li ofereix; o pel contrari, pot escollir quedar-se dintre la gàbia pensant que tindrà el menjar assegurat, encara que això representi viure de forma avorrida i renunciar a tot allò que la vida li pot oferir. I, fent un símil entre aquest ocell i l’home, va continuar dient: L’home va pel mont ficat dintre de moltes gàbies invisibles, que tenen la porta oberta per sortir sempre que es vulgui però, per comoditat, per pors, per perjudicis, per no fer l’esforç de viure la vida amb plenitud; és queda dintre d’aquestes gàbies que a poc a poc el van oprimint i el van aïllant. Per tant, si l’home es capaç de desfer-se de totes aquestes gàbies que el fan presoner de si mateix, podrà reflexionar i actuar amb molta més llibertat.

La conferencia d’en Torralba es va fer curta, jo l’hauria aguantat un parell d’hores més.” Realment és interessant el que diu aquest home”, em va comentar un bon amic que també va assistir a la xerrada. “Planteja els problemes amb una simplicitat que et convida a la reflexió i et fa més fàcil trobar solucions”, em comentava un altre amic a la sortida.

Aquest article va sortir publicat a “la Revista del Vallès” i “el 9 Nou”.

També s’obsequia amb un exemplar del llibre “l’Esforç” de Francesc Torralba a les 10 primeres persones que es posin en contacte amb nosaltres. Amb aquest regal volem Felicitar les Festes a tots els nostres lectors.

Els comentaris estan tancats.