IniciArticlesJoventut, Il·lusió i Esforç.

En Pau es un jove amic de la família, feia temps que no el veia. La setmana passada ens trobarem casualment i vàrem aprofitar per fer una xerrada mentre preníem un tallat. He de dir que amb va cridar l’atenció el seu pírcing al nas, li donava un toc molt personal.

El noi em va parlar dels seus estudis universitaris que està a punt d’acabar, dels seus plans de futur, de les seves iniciatives i ambicions. Estava molt il•lusionat; parlava amb la mirada clara i brillant, sense donar peu a cap dubte. La seva frescor juvenil i les ganes d’esforçar-se por aconseguir els seus propòsits eren evidents .

Jo l’escoltava amb atenció tot pensant en la meva etapa d’estudiant universitari, en aquells anys que les paraules d’en Pau amb feien recordar.

En algun moment del monòleg, dic monòleg perquè només parlava en Pau, vaig voler fer el paper de persona adulta i amb molta experiència; vaig fer esment a les circumstancies econòmiques actuals, els moments difícils que estem passant; els quals poden frustrar moltes il•lusions. Però, en Pau ni tan sols amb va escoltar. Te tan clar el que vol fer, tan clares les ambicions que res pot impedir aconseguir-les. Te al seu favor la força de la seva joventut; molt per guanyar i res per perdre.

Desprès de dues hores parlant ens vàrem deixar de forma ràpida, s’havia fet tard. En Pau havia quedat per anar a jugar a futbol amb els seus amics.

Jo amb vaig quedar una bona estona recordant la il•lusió d´ aquell noi i dels seus projectes. Esta molt clar el que vol fer i no te ganes d’escoltar cap impediment per a aconseguir-ho. Les seves paraules amb van fer sentir molt be i em varen donar un toc d’esperança.

Segur que hi ha molts nois i noies com en Pau, amb grans idees, amb grans il•lusions, que faran l’Esforç de “canviar el mon” a passar dels impediments del moment actual. D’aquest nois i noies sortiran els nous polítics, economistes, empresaris,… i persones amb idees noves que faran un mon diferent. El seu esforç i motivació en seran protagonistes.

I, pels que ja som una mica mes grans que en Pau, vull acabar aquest escrit fent esment a una reflexió que per mi es important: La frescor de la joventut està en la ment, no en la nostra edat física. Cada dia que passa es el dia mes jove del temps que ens queda per viure; per tant, cada dia podem il•lusionant-se per aconseguir noves fites. Espavila’t perquè sigui així.

Els comentaris estan tancats.