IniciArticlesXARRAMEQUES ELECTORALS

Sempre m’he considerat una persona de tarannà optimista; malgrat les circumstancies del moment m’agrada veure la part positiva de les coses. I en aquest sentit, si em de fer cas de les paraules dels candidats i candidates a futurs alcaldes expressades en les xerrameques electorals, el nostra grau de confiança i optimisme pels propers anys està plenament garantit; o, si més no, això és el que sembla.

Que ens prometen?. De què parlen? Sense entrar en colors polítics, tots ens prometen millores substancials; això si, sense oblidar les dificultats econòmiques del moment. Vet aquí un reguitzell d’intencions, molt genèriques i a la vegada molt profundes, que he escoltat els últims dies que si es posessin en pràctica estic segur que tot aniria molt millor. Mireu quines paraules mes boniques:

“Els polítics locals som els responsables públics que més a prop té la ciutadania i, per tant, som els primers que hem de donar exemple d’honestedat, d’integritat, de responsabilitat i de compromís.”

“Creiem en la iniciativa personal, en la cultura de l’esforç, en les empreses que son veritables generadores de riquesa i també d’ocupació, i creiem en les persones i la seva capacitat creativa i de treball.”.

“Volem impulsar polítiques i accions per fomentar la cultura del respecte a les persones i a l’espai públic com a principals elements de promoció i defensa de la qualitat de la vida ciutadana”

“Volem simplificar la burocràcia de les gestions entre els ciutadans i l’Ajuntament. Només així aconseguirem prestar un servei a les persones de manera àgil i propera”.

Algun candidat, una mica mes atrevit, ha dit: “Volem rebaixar el sou dels regidors i dels càrrecs dels diferents patronats i empreses municipals”.

Parlar de “sostenibilitat ” sempre fa patxoca, encara que moltes vegades no ho tinguin massa clar; però queda molt bé dir-ho: “Des dels ajuntaments em de garantir l’equilibri entre desenvolupament i sostenibilitat. Hem de ser conscients que hem de llegar a les futures generacions un poble millor del que nosaltres gaudim”

En la campanya electoral hem sentit un munt de paraules engrescadores presentades com a veritables injeccions d’optimisme. Mirar el futur de manera positiva es desitjable però, no ens enganyem hem de tocar de peus a terra; la classe política ens te acostumats a tota mena de saraus. Ara toca ser amables i positius; ara toca fer rialletes i carantonyes i després, una vegada asseguts a la “poltrona”, les boniques paraules i les bones intencions s’oblidaran ràpidament.

Malgrat tot, vull pensar que els valors de la cultura de l’esforç estaran presents en les polítiques municipals dels propers quatre anys; encara que sigui per la necessitat de supervivència. Ens faran molta falta. Sr. candidat; Sra. candidata, independentment del teu color polític, una vegada elegit no ens defraudis. Espavila’t.

Els comentaris estan tancats.