IniciArticlesL’Esforç per decidir lliurament al marge de pressions mediàtiques.

Vivim sotmesos a tota mena de pressions per part dels mitjans que ens envolten. Ens ho presenten tot analitzat, valorat, magnificat…, i tot plegat per fer-nos entendre que no és necessari l’Esforç de reflexionar. El que cal és consumir, gastar, gastar i gastar. Comprem el que ens fa comprar, seguim la moda que es porta, ens agrada la música i els cantants més mediàtics. Es mouen quantitats immenses de diners i els anomenats “entesos en la matèria”, ens ho magnifiquen tot per tal de portar l’aigua al seu molí.

Ens posem davant del televisor i ens ho empassem tot. Seguim telenovel·les amb centenars de capítols, escrites totalment a mida per afavorir els actors o actrius de torn i sense més arguments que cridar l’atenció de l’espectador amb històries moltes vegades fora de lloc i només per mantenir l’audiència. Aguantem de manera estoica tota mena de tertulians, escoltem les seves opinions i riem les seves bajanades, perquè les bajanades estan de moda, i si hi afegim algun comentari fora de to i paraules fora de context, millor que millor. Desgraciadament la “teleporqueria” està present en totes les cadenes de televisió més mediàtiques.

La predisposició generalitzada a no fer l’Esforç de pres seleccionar i la passivitat a la pressió dels mitjans de comunicació no ens porta enlloc. Crea un buit immens i eclipsa l’Esforç de pensar i elegir lliurement.

Estaria bé reflexionar sobre tot plegat i esforçar-se en saber veure la magnificència en les petites coses i fora dels corrents més mediàtics, al marge d’allò que els medis en obliguen a fer, saber, veure o escoltar. En tot els terrenys hi trobarem professionals i artistes apassionats de la seva feina, que no són “famosos” en el sentit més literal de la paraula, però si els sabem trobar, gaudirem d’una frescor que ens omplirà plenament. Parlant de música per exemple, he descobert magnífics pianistes en una sala tan humil con el Taller de Música de Barcelona o sense anar tan lluny en les sessions de jazz que organitza el Casino de Granollers.

Per decidir lliurement al marge dels corrents més mediàtiques. Espavila’t.

Els comentaris estan tancats.