IniciArticlesQue li demano al nou Govern de Catalunya?

Com a català i com a membre d´una Fundació que creu en els valors de la cultura de l´esforç, em permeto demanar al nou govern un parell de coses que segurament son compartides per una bona majoria de catalans. No parlo de majories parlamentàries, ni majories forçades; parlo d’aquells catalans que, sense fer massa rebombori, volem el millor pel nostre país.

En primer lloc aquest nou govern ha de fer l´esforç de tocar de peus a terra i connectar amb la realitat catalana; a partir d’aquí és possible trobar solucions a alguns problemes. I, de quins problemes parlem?

Jo em centraré amb dos temes concrets:

L’ECONOMIA I LA PRECARIETAT LABORAL, perquè toca la butxaca molt directament a tothom i la POCA CULTURA DE PAÍS, perquè no permet que Catalunya sigui autènticament catalana.

Parlant del tema econòmic, és parteix de la base que això es un problema general que afecta a tot el mon. En part hi a una certa raó; però, des de dins de casa nostra algunes coses es poden millorar. Catalunya és històricament un país de gent emprenedora que te iniciativa i s’esforça per fer coses. LA PETITA EMPRESA HA SIGUT EL MOTOR ECONÒMIC DEL NOSTRE PAÍS.

Però, amb quins problemes topa la gent emprenedora?. Per un costat es troba amb unes Administracions totalment burocratitzades. Les gestions son lentes i molt feixugues; es compliquen les coses innecessàriament donant la sensació que no es vol facilitar res. En segon lloc la falta d’ajuda econòmica és sens dubte un altre gran problema.

Sr. Mas, per favor, faci l´esforç de millorar l´eficàcia de les Administracions, inculqui dinamisme al Funcionariat. No és de rebut que assumptes que impliquen crear riquesa i llocs de treball s’adormin sobre la taula d’algun funcionari. Ajudi a trobar finançament a la gent emprenedora. Això pot fer que millori la precarietat laboral. Recordi, con he dit avanç, que la petita empresa ha sigut i és el motor del nostre país.

I ara, vull fer una breu reflexió sobre la cultura i educació de país: El mon cada vegada esta més globalitzat , cada vegada és més fàcil conèixer el que passa a cada raconet del nostre planeta. CATALUNYA ÉS UN RACONET DE MON AMB UN TARANNÀ, UNA CULTURA I UNA LLENGUA MOLT PRÒPIA.

Demano al nou govern que faci l´esforç de donar a conèixer la nostra cultura arreu i per altre part, que eduqui a totes aquelles persones que volen viure a Catalunya, siguin d’on siguin, perquè estimin la nostra cultura i se la facin seva.

Els comentaris estan tancats.